אוגמנטין 875 3 פעמים ביום דלקת אוזן תיכונה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

22/03/2023 | 12:24 | מאת: יצחק

שלום, לפני כשבוע וחצי בערך הייתי מצונן, שיעול טיפה חום וכאב גרון. לקחתי אקמול צינון ושפעת ומשככי כאבים, לאחר מספר ימים החלו לי כאבים חזקים באוזן ודימום עם הפרשות. הלכתי לרופא א.א.ג. הוא נתן לי זינט 500 פעמיים ביום וסטרקסל טיפות 3 פעמים ביום. לקחתי את הטיפול ולאחר מספר שעות גם האוזן השנייה החלה לדמם ולכאוב. לבסוף הכאב נרגע למחרת והיו רק הפרשות מהאוזניים . וצינון. חזרתי לרופא לאחר 3-4 ימים והוא בדק את האוזניים ואמר שאוזן אחת מגיבה טוב לטיפול ואוזן שנייה לא הוא לקח משטח תרבית מהאוזניים שיגיעו התוצאות עוד כשלושה ימים ובנתיים החליף את האנטיביוטיקה לאוגמנטין 875 , 3 פעמים ביום 8 ימים וטיפות נפלוקסין 3 פעמים ביום. הרוקחת אמרה שזה הרבה אוגמנטין ולוקחים רק פעמיים ביום הוא התעקש שזה בסדר. בנוסף יש לי נפיחות מאחורי האוזו הרופא אמר שזה בלוטת לימפה ולא ממש הסביר מה צריך לעשות בנוגע אליה. האם זה בסדר?

ההמלצה היא נטילת אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון