ניתוח כפתורים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

20/03/2023 | 22:50 | מאת: שמחה

שלום פרופ' גבריאל חיים, הילד שלנו בן שנתיים, לא דיבר למעט מילים בודדות, ולכן עשה בדיקת שמיעה לפני כחודשיים. התוצאות מראות על ירידה בשמיעה אוזן ימין 35 db, אוזן שמאל 30 db. טימפנומטריה B. בזמן הבדיקה היה מצונן ומנוזל (היה ככה כבר חודש ברצף משנכנס לראשונה למעון, וכרגע מנוזל לפעמים). בחודש האחרון התחיל לומר הרבה מילים חדשות וצלילים שלא אמר לפני כן, אבל המילים לא ברורות כמו שצריך (לדוגמה אומר רק הברה אחרונה). רופא א.א.ג בדק ואמר שיש נוזלים באוזניים. נתן הפניה לצילום שקד שלישי והמלצה לניתוח כפתורים ושקד שלישי בהתאם לצילום. רצינו לדעת האם יש צורך בצילום, והאם ניתן להמתין ולראות אם יש צורך בניתוח, כי הילד בעצם מראה שיפור בדיבור? לא רוצים לנתח ללא צורך. נשמח מאוד לדעתך בעניין. תודה רבה מראש.

לא מומלץ להגיע להחלטה ע"ב בדיקת שמיעה אחת. נא לחזור. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון