כאבים בלחי ושיניים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

20/03/2023 | 18:04 | מאת: אנונימית

היי, בת 29 וביעצתי mri מוח ואוזניים עקב טינטון פועם בצד שמאל. בתוצאות רשום - עיבוי רירית ניכר בסינוסים המקסילריים דו"צ עם מלאות ופלס נוזל בימני וציסטה מריטנסיה בשמאלי חסומים כמעט בשלמותם. הרופא אאג אכן ראה גודש בנחיר שמאל ונתן לי תרסיס סטונראז ל3 חודשים . אני באמת סובלת מידי פעם מכאבי שיניים עליונות והתחתונות בצד שמאל וכאב בלחי כאב מידי פעם באף בצד שמאל מידי פעם נזלת עם דם אדום בקינוח האף עפעף קופץ ומידי פעם דמעת בצד שמאל שאלתי היא האם אכן בוודאות מדובר בציסטה בסינוס האם mri היא בדיקה שאפשר לסמוך על אמינותה בלהבדיל בין גידול לציסטה? אאג מטפל שלי טוען שזו רק ציסטה אין צורך בטיפול או מעקב אבל עדיין לאור התסמינים וקריאה בגוגל אני מודאגת האם צריך לבצע ביופסיה? בנוסף מציינת שיש לי שקד שלישי מוגדל שנראה בסיטי צוואר פנימי לפני כשנה . אאג טוען שמצפיה בו הוא שפיר. ובנוסף ביצעתי אולטראסאונד צוואר לפני כ3 חודשיים וצוינה בלוטת לימפה קטנה בשמאל בתחנה 1 במראה תקין.

21/03/2023 | 09:47 | מאת: אנונימית

רוצה לציין ששבוע לפני ביצוע הבדיקה הייתי חולה ולא הרגשתי טוב .

לרוב ציסטה הניצפית בתהודה מגנטית אינה דורשת ביופסיה אלא מעקב בלבד.בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון