תחושה של יובש במקום נקודתי בגרון באזור הגרוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

28/07/2016 | 14:34 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע: בת 60, יש לי בקע סרעפתי מולד, לוקחת עפ"י הצורך אומפרדס בזמן/ואם יש לי צרבת. יש לי סינוסיטיס כרוני על רקע אלרגי, עשיתי בדיקת אלרגיה ואני אלרגית לקרדית האבק בלבד. מידי פעם יש לי מעין תחושה בגרון במקום ממש נקודתי בפנים מעין כאב שמגיע אחת לכמה שבועות למשהו כמו שעה כזה וחולף. כעט אותה תחושה בגרון במקום נקודתי זה, קצת מעל הגרוגורת אני מרגישה מעין תחושת חנק, תחושת יובש, אני צריכה כל הזמן לבלוע רוק, או לשתות קצת מים על מנת לשחרר את אותה תחושה שמציקה ומעיקה עלי מאד. פניתי לרופא א.א.ג. שהסתכל עם סיב אופטי וציין: לריקנס אודם ריריות סופרגלוטיס. במילים שלו ציין שיש לי כוויה, ונתן לי כדור סותר חומצה אומפרדקס בוקר וערב. אני לוקחת כבר עשרה ימים פעמיים ביום את הכדורים ולא עוזר לי בכלל, התחושה לא השתנתה. מה דעתך? אני לא סובלת מצרבת ולכן איני רואה שר עם הבקע בסרעפת שיש לי מזה שנים רבות. ממה יכולה להיווצר לי כוויה? או אודם בריריות כפי שציין הרופא? האם יש לי רפלוקס גפ בגרון? אציין כי בחודש אפריל ביצעתי אינדוסקופיה בגסטרו מסיבות אחרות, והרופא של הגסטרו לא ציין שיש לי אודם או בעיה בושט. האם לריקנס והוושט זה אותו דבר? האם יכול להיות שראה אודם והוא מייחס את זה לרפלוקס, אך זה משהו אחר ולכן לא מגיב לטיפול? אודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה

שלום רב חלק מהאנשים הסובלים מרפלוקס לא חשים בתחושת הצריבה. הצרבת היא למעשה חומצה העולה מהקיבה לגרון, ובהגיעה לשם מייצרת היא כוויה. הכוויה מלווה לרוב בבצקת - אותה את מרגישה כגוף זר בגרון. תפקיד האומפרדקס הוא להוריד את חומציות הקיבה, אך מכיוון שיש לך כוויה, הוא לא משפיע על הבצקת הקיימת. לוקח כחודש עד שהבצקת משתפרת ורק אז תחושי הקלה. במידה ולא תטלי באופן מסודר את האומפרדקס, ייווצרו שוב כוויות ותחושה הגוש לא תשתפר. בהצלחה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

30/07/2016 | 17:52 | מאת: שירה

ד"ר, תודה רבה על תשובתך המרגיעה בברכה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון