מצב מתמשך של Hyposmia / Anosmia

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

01/02/2023 | 21:59 | מאת: רועי

שלום ד"ר. אני בגיל 40, כבר יותר מ-10 שנים שיש לי ירידה משמעותית בחוש הריח והטעם עד חוסר יכולת מוחלט להריח. המצב "נע" בין Hyposmia לבין Anosmia. בדיקה פיזית + אנדוסקופיה אין רגישות בנקוש הסינוסים קונכיות חוורות לא חוסמות אין לראות פוליפים באף אין הפרשה מוגלתית, מעט הפרשה רירית נזרופרינקס תקין פה ולוע תקין בדיקת הדמייה C.T מערות הפנים עיבוי רירית היקפי קל בסינוס מקסילרי דו"צ ובסינוסים פרונטלים. המבנה הגרמי על עצמות הפנים תקין ה- OMC פתוח דו"צ מחיצת האף ישרה קונכות האף תקינות וחלל האף פתוח דו"צ מבנה הנאזופרינקס תקין ללא עדות לסינוסיטיס חריפה או כרונית האם לפי בדיקת ההדמייה ניתן לראות גורם ברור למצב המתמשך של בעיית חוש הריח כמו בעיות ברירית של הסינוסים? אודה מאוד לתשובתך.

הפרטים הקטנים בבדיקה ובהדמיה קריטיים. נא לפנות ייעוץ מסודר. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון