צריכה עזרה דחוף...

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

19/12/2013 | 17:07 | מאת: שם בדוי

אימי בת 44 אשר סובלת מזה כבר שלושה חודשים מתחושת מחנק בגרון אשר מקרין גם לגב העליון ולחזה. (ע"פ מה שהיא אומרת: היא מרגישה מחנק וזה גם מידי פעם נע לכל מיני כיוונים שונים: למעלה,למטה ולצדדים בגרון) היא ביצעה בדיקת אולטראסאונד ובבדיקה נמצא שיש לה קשר סולידי בגודל 13.5 מ"מ. בעקבות כך היא נשלחה לעשות בדיקת ביופסיה (דקירה). מאחר שעוד לא עבר חודש מאז הבדיקה, איננו יודעים מה התוצאה. אך אימי מרגישה שהמצב מחמיר (יותר תחושת מחנק). כאשר נשאלנו ע"י הרופא שביצע את הדקירה לתאר את המרגש שלה הוא טען שמה שהיא מתארת, לא קשור לבדיקה שהיא ביצעה וזאת משום שמטרת הבדיקה היא לבדוק אם מדובר בסרטן. יש לציין שאימי איננה דוברת עברית שוטפת כך שקצת קשה לה להסביר בדיוק מה היא מרגישה. שאלתי היא כזאת: אם אכן מדובר בסרטן כלשהוא, האם יש לזה קשר למה שהיא מרגישה? ואם לא מדובר בסרטן , והתוצאה מראה שהכל בסדר, מה עליה לעשות על מנת לטפל בבעיה שהיא מרגישה? למי עלינו לפנות?. אודה לך מאוד אם תעזרי לי.

20/12/2013 | 22:53 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, 1. לגבי הקשר - צריך לברר תשובה אצל הרופא ששלח לדיקור. בדרך כלל תשובה מגיעה תוך כשבועיים. התשובה יכולה להיות שמדובר בקשר שפיר ואז עוקבים בלבד או שמדובר בגידול ואז יהיה כנראה צורך בטיפול ניתוחי. רק לאחר התשובה יהיה ניתן לקבוע כיצד להמשיך. 2. לא נשמע שיש קשר בין הרגשת המחנק לבין המצאות הנגע בבלוטת המגן. אמך זקוקה לבדיקת רופא אף אוזן גרון מלאה לנסות לקבוע מה הסיבה למחנק. אם אין הסבר לכך ע"י רופא אף אוזן גרון, צריך לחפש סיבות אחרות כגון בעיה לבבית או ריאתית. רופא המשפחה יוכל להפנות להמשך בירור.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון