אובדן חוש ריח בשיגרה וחזרתו למס' ימים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/11/2022 | 10:48 | מאת: רועי

שלום פרופסור גבריאל חיים. אני בן 40 ובעשר השנים האחרונות יש ירידה משמעותית בחוש הריח שמשפיע כמובן על הארומה של הטעם.היו לסירוגין תקופות שיש חוש ריח ותקופות שאין בכלל. בשנתיים האחרונות אין שום חוש ריח ולו במעט. תרסיסי סטרואידים+כדורים אנטיהיסטמינים לא שיפרו את המצב. בדיקת א.א.ג כולל סיב אופטי שללה פוליפים או סינוסיטיס, נזלת אלרגית או חסימה אפית כלשהי.מה שמעניין שהוא שאחרי שאני "חוטף" התקררות, כמה ימים לאחר מכן חוזר חוש הריח ואיתו חוש הטעם לימים ספורים עד שנעלם בהדרגה לחלוטין. מה ניתן להסיק מכך על הסיבה לאובדן המוחלט של חוש הריח בשיגרה? שהרי הוא לא "מת" אלא קיים ולראייה מופיע לאחר התקררות. אודה לעזרתך בקבלת הסבר שיכול לשפוך קצת אור בעניין המוזר הזה.

הפלוקטואציה מכוונת למרכיב חסימתי משתנה. יש צורך לדקדק בצפיה ב CT ובאנדוסקופיה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון