הסבר על בדיקת שינה ביתית

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

02/11/2022 | 23:02 | מאת: רן

שלום כמה שאלות על בדיקת שינה והתועלת שבה, אעריך מאוד מענה על השאלות. א. האם בבדיקת שינה ביתית (ללא EEG) ניתן לזהות עם הדום נשימה הוא חסימתי או מרכזי? א"כ במה זה מתבטא? ב. נשימה פרדוקסלית בבדיקת שינה בהכרח קשורה לדום נשימה בשינה או יכול להיות תבנית לקויה אצל מישהו אפילו בסתם שכיבה? ג. האם בבדיקת שינה ביתית מזהים הפסקת נשימה לפי הצינורית שבאף? א"כ מה קורה כשיש בעיה של אף סתום? ד. אדם שיש לו בעיה באף, מחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות, ובשכיבה ובשינה זה מחמיר, כמה אובייקטיבית יכולה להיות בדיקת השינה? ה. האם יש דרך להוכיח אובייקטיבית מה הגורם לדום נשימה בשינה? כי אם למשל הבעיה היא רק מהאף ולא צניחת לשון ובעיות בלוע, אז הטיפול צריך להיות בתחום הא.א.ג ולא בתחום של סיפאפ והתקנים לשיניים וכדו'? תודה

הבידקה היא כמותית ומשקללת מספר פרמטרים כדי להגיע לאבחנה. לשם מציאת מקור הבעיה יש לבצע בדיקה איכותנית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון