בלוטות לימפה רבות בצוואר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/09/2022 | 12:07 | מאת: חן

היי, מזה כחצי שנה סובלת מכאב נקודתי בצוואר, מצד ימין + מתחת ללסת. עברתי עקירה כירורגית בינואר בשן בינה הימנית התחתונה , החלמה לא קלה ומאז עברתי ביקורת ונאמר לי שהכל תקין. לכן פניתי לאף אוזן גרון בטענה שיש לי כאבים באיזור השם בינה שעקרתי, כאבים מתחת ללסת ימים + למטה באמצע הצוואר כמו דקירה. הרופא הפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד ואלו תוצאות הבדיקה : בלוטת מגן- איסטמוס ברוחב 0.24 מרקמי אחיד. אונה ימנית - ברוחב 1.4 ס״מ , בעומק 1.6 באורך 4.7 ס״מ אינה מורחבת, מרקם אחיד וזרימת דם תקינה. פראתירואיד מימין - הודגם חופשי ללא גושים. אינה שמאלית - ברוחב 1.3 ס״מ בעומק 1.3 ס״מ באורך 3.8 ס״מ אינה מורחבת מרקם אחיד זרימת דם תקינה. פראתוראיד משמאל - הודגם חופשי ללא גושים. בלוטת רוק- פורטיס ימין הדגמה תקינה תת ליסתי מימין - הודגמו מספר בלוטות לימפה כאשר הגדולה באורך 1.80 ס״מ רוחב 6 ס״מ תגובתיות פורטיס שמאל- הדגמה תקינה תת ליסתי משמאל - הודגמו מספר בלוטות לימפה כאשר הגדולה באורך 1.8 ס״מ רוחב 0.5 ס״מ תגובתיות. צוואר קדמי מימין- הודגמו מספר בלוטות לימפה ברוך 0.9 ס״מ ברוחב 0.3 ס״מ תגובתיות צווארי אחורי מימין- הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 1.2 ס״מ ברוחב 0.3 ס״מ תגובתיות. צוואר קדמי משמאל - הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 2.0 ס״מ ברוחב 0.4 ס״מ תגובתיות צוואר אחורי שמאלי- הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 0.7 ס״מ ברוחב 0.2 ס״מ תגובתיות. מציינת שאני גם מעל חודש מרגישה לא טוב, בחילות חזקות וחולשה והרגשה של מלא לחה בגרון, כשאני מקנחת מרגיש סתום ויבש. הגרון מרגיש יבש וקצת מגורה בשני הצדדים כבר שלושה חודשים. אודה לעזרתכם אני בלחץ רב תודה וחג שמח

תשובת ה US מציגה קשרי לימפה תגובתיים, כלומר משנית להליך זיהומי בסבירות גבוהה. באשר לסימפטומים שלך - יש לפנות לבדיקה מסודרת. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון