דם לפעמים בליחה מהגרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/05/2022 | 17:26 | מאת: אור

שלום פרופ', יש לי בעיה שאשמח להתייעץ עליה, חילקתי לסעיפים כדי שיהיה נוח להתייחס. רקע: בשנה האחרונה חוויתי שיעול סטרידוריאלי שהתגבר לפני שלושה חודשים אחרי שחליתי בקורונה (כלל קוצר נשימה בעיקר בלילה). בקורונה חוויתי גם צרבות חזקות. במטרה לבדוק את מקור השיעול, בוצעה בדיקת לרינגוסקופיה אצל רופא אא"ג, בדיקת נשיפה אצל רופא ריאות, ואקו לב במאמץ אצל קרדיולוג (בשל כאבים נלווים בחזה) - יצאו תקינות כולן. ביצעתי גם בדיקות דם ונמסר לי שהגלוקוז מעט מעל הרף העליון ושיש קצת מחסור בB12 (בעקבותיו לקחתי כשבועיים תוסף). תסמינים שבגללם פונה להתייעצות: בחודש האחרון הפסיק השיעול לחלוטין, אך לפעמים אני מוצא דם בליחה שנשאבת מהגרון (לרוב בבוקר). בנוסף, יש לי תחושת מחנק מדי פעם במהלך היום, בעיקר עם ולאחר שתיית מים. הרבה פעמים אני מתעורר בבוקר עם יובש וגרון שורף. אציין שאני סובל מפצעים חוזרים בפה ובלשון, ולעתים לא רחוקות דימום מהחניכיים בצחצוח. עם זאת, אני במקרה הזה מקור הדם פנימי יותר. סטטוס נוכחי: בימים האחרונים התחלתי לקחת נקסיום ולנסות פחות לגרות את הגרון (על אף שלא סובל מצרבות ולא סובל מבעיות באכילה) והדם פחת. תחושת המחנק היומיומית והגרון שלפעמים כואב בבקרים נותרו. אורח חיים שייתכן שמשפיע: ללא חלון במקום העבודה (ציפוי למבנה אסבסט), עובש שחור במקלחת בחדר (הופחת אחרי טיפול), תיאבון בריא ותזונה חופשית ומגוונת (כולל אלכוהול מדי פעם - לא עושה טוב לתחושה בגרון), התחלת ספורט בחדר כושר לאחרונה, תקופה של לקיחת ויטמינים לשבועיים (שהופסקה ממש לפני תחילת התסמינים - יצר תחושה של חוסר טעם והעלים רוק בפה), הקפדה גבוהה על מסיכות במקום העבודה לתקופה ארוכה עד תחילת 22. בעיות רפואיות עדכניות נוספות שלא בהכרח קשורות במישרין: פטרת (קנדידה) באצבעות הרגליים וגם במפשעה, פצעונים בירכיים (כמו זיהום שערה הפוכה). נקודות מעניינות ששמתי לב אליהן: מזגן מחריף את התסמינים, אכילת מלח מקלה בתחושה. אשמח לדעת מה לדעתך כדאי לעשות כדי לאבחן מה בדיוק הבעיה (אולטרסאונד? צילום? תרבית? משהו אחר?). תודה רבה!

ממליץ על בדיקה אנדוסקופית חוזרת, צילום חזה והערכה מחודשת של רופא ריאות. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון