איבוד שמיעה פתאומי וטנטון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/04/2022 | 17:37 | מאת: איילת

וקר טוב ד"ר מבקשת את חוות דעתך לגבי המקרה שלי, מזה 10 שנים יש לי תופעה של ירידה פתאומית לסירוגין בכל אוזן מטופלת בסטרואידים (5 מקרים) מטונטנת בשתי האוזניים עברתי את כל הבדיקות האפשריות כולל mri, ובדיקות דם לגילוי מחלה אוטואימונית המקרה האחרון קרה לפני חודש התקררתי סינוסטיס ודלקת באוזן החלשה יותר לא שמעתי כלום למעט טנטון שהתגבר ורעשים בלתי נסבלים רופא אאג טען שהיות והאוזן גם ככה בעייתית הדלקת העצימה את התופעות ושזה יסתדר נתן לי אנטיביוטיקה וסינופד שבוע שלם סבלתי מחוסר שמיעה ורעשים והרופא בשלו לא טרח לשלוח אותי לבדיקת שמיעה לאחר שבוע החלטתי על דעת עצמי שכדאי שאקח סטוריאידים לפני שיהיה מאוחר מידי. התחלתי יומיים והלכתי לרופא אאג שמכיר את התיק שלי ראה שיש נוזלים והוא כמובן שלח אותי למיון בוצע בדיקת שמיעה וכמובן לא תקינה וקיבלתי המשך טיפול בסטרואידים וטיפות אף אבאמיס למשך חודש. לאחר שבוע של נטילת סטרואידים השמיעה חזרה 40% כמובן הרעשים פחתו הטנטון עדיין כמו מתח חשמל זהו מיטב הרופאים ממליצים מכשיר שמיעה תשובות לגבי המקרה שלי אין לאף אחד. נכון להיום אני שומעת אנשים ואת עצמי כמו במערכת סטריאו צורמת כמו סאונד של רובוט ועדיין מרגישה שאני מדברת מהאף. אשמח לחוות דעתך. כבר מיואשת למרות שאמרו לי שלאט לאט זה יסתדר אני עדיין ממתינה.

סוגיה מורכבת. יש לבצע הערכה מסודרת. נושא מורכב לבירור באתר. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון