סינוסיטים - שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/01/2022 | 20:19 | מאת: שי

היי, סיימתי טיפול בקרינה לארובת העין (לימפומה מאלט), לאחר מכן ביצעתי PET CT - שם כתוב בין היתר - "הודגמה מלאות בסינוסים אתמואידליים וספנואידליים , ללא קליטה פתולוגית באזור, ייתכן משנית לסינוסיטיס" חייב לציין שאני לא מרגיש או הרגשתי בזמן הבדיקה בתסמינים. האם זה יכול לקרות גם ללא תסמינים? האם יש הסבר אחר לממצא? אולי זה מסביר שנמצאו גם בבדיקה כמה בלוטות קטנטנות בצוואר ימין (קוטר מירבי של 0.4 ס"מ SUV MAX 1.25), טיבן לא חד משמעי.

מלאות בסינוסים לפי בדיקת הדמיה אינה מחייבת נוכחות של סינוסיטיס. יכולה בהחלט להיות משנית לקרינה, ואף לאחר הצטננות או נזלת אלרגית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

14/01/2022 | 21:55 | מאת: שי

אכן. הייתי בינתיים אצל רופא אף אוזן גרון ואמר לי את בדיוק אותו הדבר. בבדיקה שעשה לא נמצא דבר. המון המון תודה !!

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון