בלוטת לימפה מוגדלת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

24/12/2021 | 13:48 | מאת: עדי

שלום רב, מזה שבע שנים לערך יש לי לימפה מוגדלת עשיתי לפני כחודש אולטרסאונד צוואר תוצאת האולטרסאונד: הודגם קשר לימפה מעט מוגדל 0.7×2.7 ס"מ באיזור תת ליסתי משמאל, מבנה הקשר תקין. פרט לכך, לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר. בלוטות רוק תקינות. שתי האונות של בלוטת התריס בגודל ומבנה תקינים, ללא הדגמה של קשריות. הדיות הפרנכימה וזרימת הדם בבלוטה תקינות. לסיכום: קשר לימפה תגובתי ולא חשוד באיזור תת לסתי משמאל. שאלתי היא, האם דורש מעקב? ואם כן מדוע? ברגע שהתוצאה היא שהלימפה אינה חשודה מדוע יש לבדוק אותה בשנית? האם בתווך הרחוק יכולה להיווצר בעיה? תודה מראש

התשובה אכן אינה מדאיגה המעקב הוא לרוב לשם ווידוא, בהנחה שאין כל חשד. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון