גולה מתחת ללסת- ללא אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

04/10/2021 | 12:25 | מאת: דני

הי, לפני כ-3 שבועות הרגשתי גולה קטנה מתחת ללסת. הגולה הייתה רגישה לכאב ונעה בחופשיות כמו כדור קטן. הייתי בבדיקה של רופא אאג שקבע שמדובר בתגובה דלקתית ואפילו לא נתן לי אנטיביוטיקה. אני שלושה שבועות והגולה עדיין שם (אך אין כל כאב במגע), זזה חופשית ואולי קטנה יותר. אני לא מרגיש חולה, אין לי חום או גולות נוספות. אני פונה אליך כיון שאני רוצה לבצע חיסון בוסטר לקורונה ואמרו לי שעדיף להימנע מקבלת החיסון בזמן המחלה. האם הימצאות הגולה, מונעת ממני לקבל את החיסון? מתי בדרך כלל זה חולף?

מדובר בקשר לימפה ככל הנראה. במידה ואין הטבה במצב, נא לבצע US. לפי תוצאות ה US ייקבע המשך הבירור במידה ונידרש, וכן החלטה סופית לגבי מתן החיסון. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון