שימוש בליסטרין או צחצוח שיניים לאחר משאף

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

02/10/2021 | 21:22 | מאת: א

שלום, בעקבות וירוס כלשהו שגרם להתנפחות של הגרון ובצקת שגרמה לי לקשיי בליעה ושתיה אני מקבל טיפול של משאף מסוג FLIXOTIDE INH 250MCG. בשביל למנוע פטריה בפה אני צריף לשטוף את הפה עם TARODENT MINT 0.2%. בעקבות השימוש ב TARODENT יש לי נימול בקצה הקדמי של הלשון וכן שינוי בולט בתחושת הטעם, שניהם תופעות לוואי שרשומים בעלון לצרכן. האם במקום השימוש ב TARODENT , ניתן לצחצח שיניים עם משחת שיניים או לשטוף את הפה עם מי פה רגילים כגון ליסטרין ? האם זה יגן עלי בצורה נאותה מפני פטריה ?

כן מומלץ בכל מקרה לשתות או לאכול משהו כדי לנקות גם את הלוע התחתון והגרון משיירים של סטרואידים. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון