קשרית בבלוטת התריס ממצאי US

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

30/09/2021 | 00:40 | מאת: ענת

נשלחתי לעשות US צוואר בגלל שיש לי קשיון בעורף. בבדיקה גילו קשרית ומספר נגעים. עד כמה זה מדאיג? אציין שלא השלמתי את הבדיקה עד הסוף כי חטפתי התקף חרדה ממשי באמצע הבדיקה וביקשתי לעצור:( תודה מראש, ענת אלה הממצאים: בלוטת התריס לא מוגדלת. בעלת מרקם הומוגני, פרט לקשרית היפואקוגנית בקוטר כ- 5 מ"מ מימין ומספק נגעים היפואקוגניים קטנים בקוטר כ- 3 מ"מ משמאל. ללא היפרמיה על פי דופלר. בלוטת פרוטיס מימין ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. בלוטת פרוטיס משמאל לא הודגמה כי נבדקת סירבה המשך בדיקה. כמו כן, נבדקת סירבה המשך בדיקה בשל נפיחות בעורף. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר.

תיאור הממצאים חסר, אך גודלן של הקשריות קטן מאוד, ולרוב מעיד על רמת סיכון נמוכה מאוד למחלה ממאירה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון