כאבי ראש מה עושים? ???

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/09/2021 | 16:09 | מאת: כאבי ראש ומצח חזקים

בת 40 פלוס ברקע המנגיומיה לאחר טיפול ניתוחי. דיסטוניה מיוקלניות מטופלת בקסנזין חצי כדור. אתמול בחג התקבלה במיון עקב כאבי ראש בנוסף לטשטוש בראייה שהופיע לפני יומיים וחלף הטשטוש. הכאבים במצח מקרינים לראש אין נזלת ct חדרים חרצים וציסטרנות בטווח הנורמה. אין עדות לדימום אינטרא או אקסטרא אקסילרי. אין עדות לממצא פוקלי בפרנכמיה המוחית ללא סטיית קו אמצע. ללא עדות לאפקט המסה. קיים ציסטה רטנציאלית בסינוס מקסילרי משמאל -האם זאת הסיבה לכאב ? קבלתי תרופות נגד כאבי ראש וזריקת וולטרן נגד כאבים קראתי שאותה ציסטה היא ממצא אקראי - האם הציסטה עושה כאב במצח? הנורולוגית אמרה לי אם הכאב בראש יחמיר לעשות בדיקת mri שאלות: האם נראה הכאב במצח כתוצאה מהציסטה? אם בדיקת הדמיייה של המוח במאי יצאה תקינה -האם סתם בזבוז זמן לעשות את הבדיקה mri האם כדאי לעדכן את המנתח ראש לגבי הכאב? מה דעתך כמנתח בכיר על כול הסיפור?

הציסטה היא ככל הנראה ממצא אקראי ואינה גורמת לכאב. MRI מח יש לבצע לפי בקשת הנוירולוג. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון