תודה רבה דר בהמשך לשאלתייח

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

05/09/2021 | 19:06 | מאת: Yosi

האם לכל אדם יש רקמה למפתית בנזופרינקס ?

08/09/2021 | 21:54 | מאת: Yosi

ברצוני לברר משהו אין על זה חומר באינטרנט ניסיתי לקרוא ולהבין . בעצם בגיל קטן יש בלוע האף אדנואיד שהוא רקמה למפתית כמו השקד בלוע בגרון , עם השנים הוא עובר נסיגה ונעלם , שאלתי היא - השקד מצטמק ונעלם אך מה לגבי הרקמה הלמפתית עצמה האם היא עדיין נשארת בגיל מבוגר? או שבגיל מבוגר אין בכלל שמה רקמה למפתית (בנזופרינקס) אלא רקמה רגילה?

09/09/2021 | 18:20 | מאת: יוסי

שלום רב ד״ר ,ממש מקווה שזו שאלתי האחרונה ושבאמת תנסה להבין למה אני מתכוון :)להבנתי רקמה למפתית בנזופרינקס סיכוייה להפוך לממאירה הם נמוכים ביותר, וזה שיש לי שקד שלישי מוגדל אינו מגביה את הסיכויים , ככה שיש לי סיכוים זהים כפי של כל אדם להתמרה שכזאת, אך איך יש לי סיכון זהה אם לחלק מהאנשים(מרביתם ) נעלמת הרקמה הזאת, אז איך אפשר לפתח ממאירות ברקמה שלא קיימת? האם השארית של הרקמה נשארת אצל כל אדם גם בגיל בוגר ? או שיש כאלה שאין להם שום זכר לרקמה למפתית וזה פשוט נספג לגמרי ונעלם? בעצם הסיכויים שלי הם גבוהים יותר כי אצלי הרקמה כן קיימת? באמת מנסחה להבין ללא הצלחה:(

שארית אדנואידים בגיל המבוגר אינה נדירה, ולא מעלה סיכון לממאירות. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון