שאלה שמסקרנת אותי מאוד

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

31/08/2021 | 14:10 | מאת: Yosi

שלום וברכה שמי יוסי בן 33 ראיתי שיש לא מעט שאלות על הנושא בחיפוש בפורום אך לא מצאתי תשובה על שאלה שמסקרנת אותי….בבדיקת סיב אופטי מצאו לי אדנואיד מוגדל הרופא אמר שמדובר בתגובה לימפטית לעישון אך נשלחתי לסיטי שאישר את הממצא וליתר בטחון הרופא שלח גם לביופסיה שיצאה אכן תקינה..רציתי לדעת האם הרקמה שכרגע תקינה עלולה להפוך לממאירה????כי מבחינה תיאורטית כל גוש שפיר יש לו סיכויים להפוך לממאיר מה בנוגע להגדלה של רקמה למפטית?תודה ושנה טובה

מדובר בהגדלה של רקמה למפתית ולא בגוש שפיר. הסבירות להופעה של תהליך ממאיר לא גבוהה יותר במצב זה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

01/09/2021 | 15:15 | מאת: יוסי

תודה על המענה ד״ר !! אז לפי הבנתי , רקמה למפטית מוגדלת לא מעלה את הסיכויים בלהפוך לממאירה? בעצם אין שום סיכון בכך

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון