בדיקת רופא אף אוזן גרון עם מראה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/08/2021 | 15:18 | מאת: דפנה

שלום פרופ', הייתי היום אצל אף אוזן גרון בגלל בעיה מסוימת שבדק אותי עם מראה שמסתכל כלפי מטה ולאחר מכן לקח מראה קטנה יותר להסתכל כלפי מעלה. כעבור שעה אני מרגישה תחושה של שריפה בגרון וקושי בבליעה שלא היה קודם האם אלה תופעות לוואי של הבדיקה הזאת ומתי אמור לעבור? ועוד שאלה חשובה לי מאד, האם המראה שמסתכלים כלפי מטה נוגעת במיתרי הקול ? לאיזה עומק היא נכנסת? לגבי המראה הקטנה שמסתכל כלפי מעלה האם הוא מכניס אותה לבפנים עמוק ולאן היא מגיעה? אנא תשובתך אני ממש בחרדה מהבדיקה הזאת. תודה רבה רבה לך מראש, דפנה

26/08/2021 | 17:54 | מאת: דפנה

היום התחיל לי לפתע סוג של שריפה, כאב המום, גירוי באף ולפתע גם מכחכחת בגרון בלוע, אני מודאגת לגבי המראה הקטנה שהסתכל כלפי מעלה (פעם ראשונה שאני נבדקת בצורה כזאת) האם היא נכנסת לתוך האף ונוגעת באיברים שם כמו שקד שלישי (לפי מה שקראתי באינטרנט) או שבעצם המראה רחוקה מכל זה ורק לצפיה בלבד, ואם כן אז כיצד יתכן כל תופעות שאני מרגישה עכשיו, אני ממש מפוחדת שחלילה לא נגרם נזק כמובן שלא במתכוון כי כל בדיקה פולשנית יש בה סיכונים. האם בבדיקה כזאת יש מצב לסיכון בטעות. מאד מודה לך על תשובתך אני בלחץ היסטרי. תודה.

בזמן בדיקה עם מראה לרוב אין כל מגע עם ריריות הפה, לכן לא סביר שנגרמה פגיעה כלשהי בזצן הבדיקה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון