הגדלת שקד שלישי במבוגרים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

17/08/2021 | 00:53 | מאת: שירן

שלום רב, אני בת 25 ובעקבות סיטי ראש שבוצע בגלל תלונה אחרת, התגלה אצלי ממצא לוואי של הגדלת השקד השלישי, עברתי ביופסיה מהנזופרניקס והתשובה יצאה תקינה שזה אכן רקמה תקינה של אנדואיד וזה תגובתי או משהו כזה. הרופא אמר שיש לי פשוט שקד שלישי מוגדל כמו שיש לילדים, אך אם זאת אני קוראת באינרנט ורואה שזה דבר די נדיר ויש המלצות לנתח ולכרות את הממצא במבוגרים, שאלתי היא האם מומלץ לי להסיר את השקד השלישי מבחינת ״לא לקחת סיכון״ או שהביופסיה שוללת כל מצב מסוכן ואין צורך בניתוח, יש לציין שאיני חווה שום תופעות או תלונות בנוגע לנשימה וזה לא מפריע לי. מה עליי לעשות?

כריתת שקד שליש במבוגרים מומלצת לתורך אבחנה או הקלה של תסמיני חסימה במידה וקיימים. לפי התיאור שלך אין הכרח בטיפול כירורגי. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון