שיעול כרוני ממושך, בעקבותיו קושי בנשימה וחוסר תיאבון עם ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

16/08/2021 | 16:41 | מאת: גולן

שלום רב. אבי, בן 70, סובל כבר שנים משיעול כרוני מציק וטורדני. אף אחד מהרופאים שבדקו אותו לא מצא שום ממצא חשוד. בחורף האחרון הוא קיבל חיסון שפעת. מאז אותו חיסון הוא החל לחוש כנראה בחוסר תיאבון, חוסר חשק לאכול והוא ירד לפחות 7-8 קילו ... לאחר מכן, לאט לאט עוד קילו ועוד קילו ... הוא התחיל במשקל של כ-70 קילו, והיום הוא שוקל 54 קילו בלבד. גובהו בערך 1.65 מ'. בחודש האחרון התגבר לו השיעול, יותר גירוי, ויותר חוסר תיאבון ו/או רצון לאכול. כמובן שזה מקשה לו גם על הנשימה, ובטח ובטח על השינה בלילה. לקחנו אותו בחודש האחרון פעמיים למיון וכל הזמן כשלקחנו אותו למיון אמרו לנו ש"תוצאות הבדיקות שלו-תקינות". איננו יודעים מה עוד אפשר לעשות. איננו יודעים עוד למי לפנות. מה עושים במצב כזה ? בבקשה אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה.

הבירור כולל לרוב הערכה של רופא משפחה בדגש על תרופות המעוררות שיעול, רופא ריאות ורופא אא"ג. שילוב של ירידה במשקל עם שיעול מחייב בירור ריאתי מעמיק. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון