עיוות בחוש הריח- קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/07/2021 | 11:04 | מאת: נאוה

שלום, חליתי בקורונה לפני כמעט שנה, המחלה התבטאה למעשה כמעט רק באיבוד חוש הריח. חוש הריח חזר די מהר (לדעתי תוך שבוע שבועיים לערך ) אולם חוש הריח חזר עם עיוותים- יש ריחות שאני מריחה כמו מקודם אולם חלק מהדברים אני מריחה באופן שונה- ריח דוחה שלא היה מוכר לי קודם לכן. מריחה מאותם דברים תמיד (ביצים, עוף, דלק אקונומיקה, שתן ועוד) את אותו ריח מוזר. ניסיתי להריח שמנים אתריים של אקליפטוס, ציפורן ולימון- לא עוזר. האם יש סיכוי שהעיוות יתוקן אחרי תקופה כ"כ ארוכה, וכשהריח המעוות הזה כ"כ חזק וקיים דווקא כשאני מריחה את אותם דברים ספציפיים? האם יש דרך לנסות לתקן את העיוות? תודה

קיים סיכוי שהמצב ישתפר עם הזמן, גם לאחר תקופה ארוכה. יש להיבדק אנדוסקופית, ולשקול בהמשך אימוני ריח. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון