תחושת "שיוט" קלה לסירוגין

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

09/06/2021 | 12:26 | מאת: אביבה

שלום, בת 53 בפרה-מנופאוזה. בחודש האחרון תחושה קלה של שיוט, בעיקר בישיבה, שחולפת מהר (אני עובדת מול מחשב 8 שעות ביום). זה קורה לסירוגין בלבד, יכול להופיע כמה פעמים בשבוע ויכול גם שבוע בלי התחושה. זה לא משפיע על התפקוד שלי. כמו כן, אין בעיות בהליכה או בשכיבה. הולכת ישר, לרבות הליכה של "עקב בצד אגודל". כשזה קורה לי, ואני מורידה את המשקפיים , טוב לי יותר. כמו כן, כשמסתכלת רחוק זה עובר. מציינת שבחודשים האחרונים יש לי כאבים בצוואר, ולמרות שאין מגבלת תנועה בהזזת הצוואר, אני שומעת מעין "קליקים" כשמזיזה את הצוואר. בנוסף מציינת שאימי נפטרה לפני חודש וחצי אך איני יודעת אם קשור לכך. האם יש משמעות לכך שאין בעיות בהליכה, אין נפילות חלילה, הולכת יציב, לגבי מקור אפשרי של הבעיה? כמו כן, האם יכול לעבור לבד?

10/06/2021 | 09:41 | מאת: אביבה

כמו כן, בהמשך לשאלתי ברצוני להוסיף שחשה מעין "שיוט" לשניה, גם כשאני מזיזה את הראש ממבט למטה למבט למעלה או מצד לצד, בתנועות "חדות" תודה על מענה

המאפיינים הקלאסיים השכיחים של סחרחורת ממקור של אוזן פנימית הם תחושה של סיבוב, אותה את לא מתארת, ולכן סבירות גבוהה ששאר הפרמטרים שתיארת הם האחראיים על התחושות שלך. בכל מקרה ממליץ על בדיקה מסודרת. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון