בחוות למצפה תת לסתית מוגדלת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/05/2021 | 07:18 | מאת: יוסי קדוש

שלום רב מזה חודש יש לי כאב ולחץ קל בצוואר משני צידי גרוגרת באיזור הבלוטות. לפעמים זה בשני הצדדים ולפעמים יותר בצד ימין. עשיתי אולטראסאונד וגם סיטי צוואר עם יוד לרקמות רכות. תוצאות הסיטי הן בלוטת לימפה תת לסתיות מעט מוגדלות עד קוטר 12 ממ. לימפאדנמוגליה תת לסתיות ימנית. שאלותיי: 1- מה פירוש המילה לימפאדנמוגליה? 2- האם ההגדלה הזו יכולה להסביר את הכאב שיש לי כבר חודש. 3-אם רשום שההגדלה בצד ימין, האם זה יכול להסביר כאב שברובו קורה בצד שמאל ? 4- האם טיפול אנטביוטי יכול לעזור ולהקטין את ההגדלה? 5- האם ייתכן שיש תהליך ממאיר? כמובן שאגיע לרופא אאג והשאלות שלי תיאורטתיות ולא מחליפות ייעוץ אאג

1. הגדלת קשרי לימפה 2. כן 3. לא 4. יש לנסות 5. לא סביר בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון