בעיות אאג מתסכלות ומגוונות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/03/2021 | 06:15 | מאת: דנה

שלום בת 30. כמה שנים סובלת מבעיות א.א.ג- דימומים באף שפעם היו חמורים ותכופים והיום פחות, בעיקר בתקופות שינויי מזג אוויר. אובחנו כבעיות ברירית האף עקב שימוש בטיפות אף- נעשתה צריבה מספר פעמים וגם פעם אחת טמפון. בנוסף סובלת מנזלת די קבועה (למשל בזמן אכילה), גודש באף, ליחה וכיוח, תחושת של נזלת יורדת לגרון. בנוסף, ריור בלילה. עד היום משתמש מדי פעם בטיפות אף (בערך פעם ביום). לפני שנתיים בןצעו שתי בדיקות אנדוסקופיות ללא ממצא חריג ורנטגן סינוסים גם כן. תופעה חדשה שחלה השבוע היא שפעמיים יצא פירורי מזון מהאף כאשר קינחתי את האף במהלך אכילה או מיד אחריה וזו תופעה חדשה. חשוב לי לציין שהתופעה הזו הגיעה לאחר שחוויתי מספר הקאות שדרשו גם מאמץ להוציאן עקב קלקול קיבה. אני מאוד מודאגת מהתופעה החדשה הזו של מעבר מזון לאף.חשוב לי לציין שאני גם משתעלת במהלך אכילה עקב סוג של חרדת בליעה. מה זה יכול להיות?

מצב הנמשך שנים ודורש בדיקה מסודרת. ממליץ בשלב ראשון הפסקת כל שימוש במכווצי ריריות. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון