שקדים מוגדלים אסימטריים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

04/03/2021 | 20:27 | מאת: ליזה

שלום רב, בת 35 בריאה.עם שקדים מוגדלים מילדות. לפני כ3 שבועות החל כאב גרון עז ללא חום ותסמינים נוספים- עבר לאחר שבוע, ואז היו כאבים בצוואר במגע שעברו לאחר כמה ימים. מאז רק השקדים נותרו נפוחים ללא כאב כאשר צד אחד מעט גדול מהשני. משטח גרון שלילי. רופאת משפה נתנה מוקסיפן בכל מקרה, ביום ה3 לשימוש הופיעו תפליטים קטנים על השקדים. התור לאאג רק בעוד חודש, מה ניתן לעשות, והאם מאוד מדאיג. תודה רבה

ההחלטה על רמת החשד תלויה בגודל השקד אך גם בפרמטרים נוספים בבדיקה שלו ושל הצוואר. ממליץ לפנות לבדיקה בהקדם. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון