אולטרא סאונד בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/02/2021 | 11:39 | מאת: אא

שלום אשמח לדעת מה אומרת בדיקת אולטרא סאונד זאת של בלוטת התריס? א.ס us רקמות רכות ובלוטת צוואר אונות בלוטת התריס מעט מוגדלות מרקם האונות בלתי אחיד ,גס, בהפעלת דופלר צבע הודגמה היפרמיה מסוימת. באונה הימנית הודגמו קשריות ציסטיות זעירות. באונה השמאלית הודגמו מספר קשריות ציסטיות , עם גבישים , הגדולה מהן באורך כ-25.6 מ״מ . בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות. סיכום: תמונה על שמעית של תייראידיטיס עם קשריות כמתואר. תודה אשמח לדעת מה זה אומר?

שאלה טובה אין הגדרה של TIRADS המקובלת בתיאור של קשריות בבלוטת המגן, והתיאור של הקשריות לא מלא. נא לפנות ל US אצל מומחים בתחום. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון