CT אוזניים וכריתת פוליפ- האם הכרחי

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/02/2021 | 19:48 | מאת: ליאת

שלום בעקבות תלונות על אוזניים שנסתמות לעיתים קרובות כבר שנתיים עם מעט גרד/ דיגדוג, הפרשה נוזלית מאוזן ימין, טנטון חלש מאוד באוזן שמאל שנשמע רק בתנאי שקט. הרופא מצא: ימין: פוליפ ברצפת תעלה חיצונית. שמאל: פצע חושף עצם, תעלה גרויה. בדיקת שמיעה: ימין: נורמה עד ליקוי תחושתי עצבי מזערי בתדרים 4-6. שמאל: נורמה. טימפנומטריה type A compliance 0.5 בשתי האוזניים. בעקבות הממצאים הרופא הפנה אותי לCT אוזניים ופירמידות שלאחר ביצועה עליי לחזור לצורך כריתת הפוליפ. טען שהכרחי CT כי צריך לברר מאיפה נובע הפוליפ, ושהכרחי לבצע כריתה כי אולי מדובר בגידול שמסכן אותי. מחשש מקרינה ומהפרוצדורה הכירורגית השאלות: 1. אם מדובר בפוליפ/ גידול שפיר האם יש הכרח לבצע CT וכריתה? אם כן למה פוליפ שפיר בעייתי וחובה להסירו במחיר של CT וניתוח כירורגי? 2. אם התשובה היא שפוליפ בעייתי רק אם מדובר בגידול ממאיר, אז למה לא לקחת קודם ביופסיה על מנת לברר ממאירות, ורק במידה ואכן ממאיר אז לבצע CT וכריתה? האם יש משהו בדבריי ולכן כדאי להתייעץ עם רופא נוסף ולהעלות בפניו טענה זו? 3. מחשש לקרינה, האם CT זו הבדיקה היחידה שמתאימה למצב או שאפשר להחליפה בבדיקה כגון MRI/ צילום / אולטרסאונד?

נושא מעט מורכב ודורש בדיקה גופנית. יש מצבים שבהם ניתן להתקדם עם נטילת ביופסיה גם ללא הדמיה, אך הם יוצאי הדופן. לרוב יש צורך בהדמיה. ולרוב ההדמיה היא אכן CT. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון