סטייה קלה במחיצת האף לצד ימין

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/01/2021 | 15:49 | מאת: סיגל

שלום לפני ארבעה חודשים הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ואיבחן אצלי פוליפ וקונכיה מוגדלת ונתן לי סטרונאז ורינולסט אחרי חודשיים עם התרסיסים חזרתי לבדיקה חוזרת ואמר לי שכבר אין פוליפ בסיכום הביקור רשם לי קונכיות גודשות ריניטיס אלרגית וביקש להמשיך לעוד חודשיים עם סטרונאז אחרי חודשיים שוב חזרתי לבדיקה ואמר לי שאין פוליפ אבל יש סטייה קלה במחיצת האף לצד ימין ויש לי כמה שאלות 1 בביקורים הקודמים לא אמר לי כלום בקשר למחיצה פתאום במשך 4 חודשים המחיצה יכול לסטות ממקומו? 2 הוא אמר שאפשר לתקן את המחיצה דרך ניתוח האם אחרי הניתוח צורת האף יכול להשתנות? 3 הרופא אמר שהמצב בסדר ואפשר לעשות הפסקה עם סטרונאז אבל ביקשתי שאמשיך לעוד חודש אולי המצב ישתפר האם סטרונאז יכול לעזור ? אם הסטייה של המחיצה קלה אפשר לדחות את הניתוח?

סטית מחיצה במבוגר לא יכולה להופיע תוך תקופת זמן קצרה, אם בכלל, למעט לאחר חבלה. לרוב לא דורש תיקון אם אן הפרעה. ממליץ מעקב מסודר וטיפות עקבי בנזלת האלרגית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

15/01/2021 | 12:26 | מאת: סיגל

המון תודה פרופ הרבה בריאות

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון