טיפול בנזלת כרונית כולל PND

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

30/11/2020 | 23:28 | מאת: מישהו

שלום פרופ', אני סובל מסטיה של מחיצת האף + קונכות תחתונות מוגדלות (הישנות לאחר ניתוח מ-2001). כמו כן סובל מנזלת כרונית שאינה אלרגית כולל PND. לטיפול באחרונה הומלץ לי לבצע NASAL DOUCH. לפעמים בקינוח שלאחר השטיפה אני שומע צפצופים באזניים והבנתי שזה אומר שמים חדרו לתעלות האוזן: 1. האם זה מסוכן? 2. כיצד ניתן לצמצם את התופעה? 3. האם קיים טיפול יעיל אחר (בטוח ונוח יותר) לטפל בנזלת שאינה אלרגית? תודה

כניסה של נוזל לאוזן תיכונה דרך החצוצרה תכניס גם פתוגנים שעלולים לייצר מחלה זיהומית. ממליץ לנסות ספריי סטרואידלי לאף. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון