בדיקת אף אוזן גרון עקב כאב ושריפה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/11/2020 | 19:53 | מאת: דור

שלום רב, יש לי שאלה, הייתי היום אצל רופא א.א.ג . אחרי שבוע של כאב ושריפה בגרון ובוושט.. בנוסף גם השתעלתי והיתה לי ליחה שכל הזמן ניסיתי להוציא אותה בשיא הכח ונהייתי גם צרודה מזה. שאני עכשיו מדברת אני מרגישה כאילו משהו תקוע לי לשניה בגרון עד שאני מתחילה לדבר ונכנסתי לחרדה שאולי חלילה מהכחכוח פגעתי במיתרי הקול. מרגיש לי כאילו תקוע לי ליחה זה הגיוני? בעבר שנבדקתי הרופא היה לו על המצח את הנורה בגודל של מטבע שהתקרב לגרון והסתכל. הפעם אולי בגלל הקורונה היה מולי במרחק של בערך 40/50 ס"מ אולי קצת יותר, ועל המצח היה לו רצועה עם נורת הלוגן מאד מאד חזקה והסתכל לגרון. נראה לי נורה יותר רחבה ולא קטנה. באותה שניה הרגשתי סינוור רציני וחזק בעיניים ומשום מה נכנסתי לפחד נוראי שהאור הזה ישר לעיניים יכול לגרום לנזק ברשתית או לפגוע בראיה. אשמח לדעת האם יש סיכון במנורה כזאת? וגם מה זה שאני מתחילה לדבר תקוע לי משהו צריכה לכחכח ואת מדברת? סליחה על אורך השאלות....תודה רבההה

את סובלת ככל הנראה מתגובה בצקתית של מיתרי הקול לתרבות, מה שורם לתחושה של ליחה ונטיה לשיעול וכיחכוח. מומלץ על טיפול בכדורים מתאימים להורדת החומציות ודיאטה מתאימה. אור של מנורת בדיקה לא יגרום לירידה בראיה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון