שלום רב בלוטת לימפה מנופחת באגן (כשנה) ובלוטות בצוואר נפוחות (?)

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/10/2020 | 21:25 | מאת: שלומי

שלום רב פרופסור גבריאל מזה כשנה יש לי בלוטת לימפה נפוחה באגן: ''נצפו מספר קשרי לימפה (כולל מיקום שעליו הצביעה נבדק משמאל , ) הגדול ביותר משמאל מגיע בציר האורך עד 29 מ"מ, מימין - עד 21 מ"מ, בעלי ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית - מראה סונוגרפי תקין''. (רנטגן אגן וחזה- תקינים. אולטראסאונד איברים פנימיים (לא כולל כליות)- תקינים. מיפוי עצמות אגן- תקין). ולפני כשבועיים עשיתי אולטראסאוונד צוואר: ''US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האונה השמאלית : העובי 16 מ"מ, הרוחב 14 מ "מ האיסת'מוס : העובי 2.4 מ"מ באיסת'מוס הודגם נגע ציסטי בקוטר כ 3 - מ"מ . מירקם הבלוטה: הטרוגני, עם נגעים ציסטיים עד קוטר כ 4 - מ"מ בשתי האונות . נוכחות קשרי לימפה : משני הצדדים תחנות 3 ו 2 מידות 5*20 מ"מ מימין תחנה 2 וכ 4*23 - מ"מ תחנה 3 צורה: אובלית ליבה שומנית : כן וואסקולרי במרכז הסתיידויות : אין לציין קשר לימפה תת עורי מאחורי האוזן משמאל בגודל כ 2*9 - מ"מ, במראה סונוגרפי תקין . בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים''. אשמח לדעת מה דעתך? או כל טיפ אחר אפשרי? האם יש מקום לדאגה ולהקדמת ה-MRI אגן (התור לעוד 3 חודשים)? המון המון תודה מראש

06/10/2020 | 21:28 | מאת: שלומי

תודה רבה

על פניו, תשובת ה US של האגן והצוואר מדגימות קשרי לימפה מוגדלים מעט בעלי מבנה תקין, כך שהסבירות שיש משהו מסוכן נמוכה. מצבך דורש בכל מקרה המשך מעקב סונוגרפי. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

09/10/2020 | 00:12 | מאת: שלומי

חג שמח

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון