סיטי סינוסים בעיקבות ליחה עם דם וגודש בגרון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/09/2020 | 21:20 | מאת: מאיה

שלום ד"ר חשוב לי לציין שאני סובל מאלרגיות , לפני שנתיים התחיל לצאת לי גושי דם מהחלק האחורי של האף ויורד לגרון. מלווה בטעם של מוגלה ולפעמים כאבי ראש..זה בא והולך כל תקופה מסויימת..סובלת מכאבי ראש מעל העיניים ובאף. בנוסף יש לי תחושת יובש וסוג של מחנק( קשה לי להסביר) . הייתי בעבר אצל רופא ריאות ומשחה שלא מצאו כלום בריאות.. ועדיין יש לי את התחושה הזו ..האם זה יכול להיות קשור למה שאני מרגישה באף ( חלק אחורי).? לפני שבועיים הייתי אצל א.א.ג שבדק לי את הסינוסים וראה מוגלה. נתן לי אנטיביוטיקה זינת לקחתי שבוע ולאחר שבוע עשיתי את הסיטי : מצ"ב הבדיקה אשמח לדעת מה זה אמר ומה הטיפול לכך..חייבת לציין שהיום אני עם כאבי ראש בעיינים ולחץ בשיניים ואף דיי סתום. האם זה יכול להיות משהו יותר רציני מסינוסיטיס? אשמח לשמוע דעתך? בברכה, מאיה

התיאור שלך מתאים לסינוסיטיס. אינני רואה את תוצאות ה CT, אך נראה שעלייך לעבור אבחון מסודר והחלטה על הליך כירורגי. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

12/09/2020 | 23:47 | מאת: מאיה

לא יודעת למה לא ראו את התוצאות..צירפתי. להלן התשובות של הסיטי: ממצאים: קיימת סטייה של מחיצת האף לצד שמאל. תאי האטמואיד תקינים. הסינוסים הפרונטליים שמורים. הסינוסים הספנואידליים תקינים. עיבוי רירית פוליפואידי מקסילרי מימין. הסינוס המקסילרי השמאלי תקין. קונכות האף מעובות והודגמה היצרות אפית קשה. סיכום: היצרות אפית קשה. סטייה של המחיצה לשמאל. עיבוי רירית מקסילרי מימין.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון