תדרים גבוהים - האם יכולים לגרום נזק?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

27/05/2020 | 16:09 | מאת: שגיא

שלום ד"ר, יש אפליקציה שמשיעה תדרים גבוהים ניסיתי לבדוק את עצמי וראות אם אני מצליח לשמוע את התדרים הגבוהים מאוד והבחנתי שאיני מצליח לשמוע החל מ11KH, הייתי צריך להגביר מאוד את הווליום עד שאצליח לשמוע משהו מאוד מאוד חלש חלש, בבדיקת שמיעה רגילה שמיעתי תקינה לחלוטין (250-8000hz) חברה שלי שהייתה לידי שמעה היטב (חזק מאוד) את התדר בזמן שאני התקשיתי, לשאלתנו: היינו רןצים לדעת האם יכול להיגרם נזק לשמיעה משימוש חד פעמי באפליקציה שכזאת? כמובן לא מדובר על חשיפה ממושחת אלא של מספר דקות בודדות ובהתחשב שלא הגעתי ל85 דציבל.

לא יכול להיגרם נזק. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון