בלוטת רוק/לימפה מוגדלת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

04/05/2020 | 14:43 | מאת: בלוטת רוק/לימפה

ד״ר שלום, ישלי בלוטה שזזה מתחת ללסת ימין בגודל 0.9 מ״מ, הבלוטה מתקשה מעט בזמן שתייה ובליעת רוק בממצאי הסונר שביצעתי אתמול: הבדיקה : US צוואר בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית- ציר אורך 16*15 מ"מ, מרקם אחיד. אונה שמאלית- ציר אורך 12*13 מ"מ, מרקם אחיד לא הודגמו קישריות בשתי האונות האיסטמוס ñ רוחבו 3 מ"מ, לא הודגמו קשריות. בלוטת הרוק תת ליסתי מימין מעט היפואקוגני ווסקולארי.  כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. אין אדנופתיה צוארית . אני לוקחת מוקסיפן כבר 4 ימים ללא שיפור בבלוטה, עד לתור באאג מאוד מודאגת תוכל להגיד לי מה זה אומר ואיך מטפלים? תודה רבה, חנה.

04/05/2020 | 15:09 | מאת: חנה

רק אציין שהבלוטה קיימת כבר חודשיים, כמה זמן זה הגיוני שבלוטה תגובתית תשאר? תודה רבה.

מדובר בדלקת של בלוטת הרוק התת לסתית. אנטיביוטיקה היא טיפול נכון, ולעיתים יש צורך באנטיביוטיקה חזקה יותר כגון אוגמנטין. נא לפנות לאא"ג. ייתכן ותצטרכי לעבור הדמית CT. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון