שיעול וריבוי ליחה - ממה נגרם?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

17/02/2020 | 08:41 | מאת: ג

שלום, אני שנים סובלת משיעול יבש וליחה (לא ביחד). רופא א.א.ג. אבחן סטייה במחיצת האף. אני לא מצליחה להבין מאיפה מגיעה הליחה. זה קורה כל הזמן (לפעמים מס' פעמים ביום ולפעמים בלי הפסקה). בתקופה האחרונה שמתי לב כי זה קורה בכל פעם לאחר שאני שותה. זה לא קורה רק כשאני שותה. זה קורה גם בשכיבה, בישיבה, בהליכה ובכל מצב. גם במשך היום וגם בלילה. אין משהו מסויים שגורם לזה. אך באופן קבוע אחרי כל פעם שאני שותה מיד יש רפלוקס של ליחה. האם זה יכול להסביר או לפחות לרמז מה גורם לליחה והיכן נוצרת? תודה

אם הליחה והשיעול מלווים שתית מיים, יש לשלול הפרעה בתנועתיות מיתרי הקול בבדיקה אנדוסקופית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון