סטרפטוקוק בגיל 3 ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/02/2020 | 11:45 | מאת: גלית

שלום. ביתי בת 3.9 בחודש האחרון התלוננה מספר פעמים על כאבי גרון שחלפן מהר מאוד. לפני מספר ימים בבוקר התלוננה שוב על כאב גרון. שחלף כעבור יום. אתמול ראיתי תפליט על השקדים ולקחתי אותה הבוקר למשטח גרון. לא היה חום למיטב ידיעתי בחודש האחרון. אם מדובר בסטרפטוקוק, האם תחילת האנטיביוטיקה כחודש לאחר ההדבקה מסוכנת? אני קוראת שיש להתחיל עד 9 ימים לאחר הסתמינים ופה כל פעם היו תסמינים וחלפו. לתשובתך אודה, אני מאוד דואגת.

פרמטרים רבים עלומים במקרה של ביתך. ההמלצה היא להתחיל תוך מספר ימים את הטיפול. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

16/02/2020 | 06:56 | מאת: גלית

אבל התחלנו כעבור הרבה זמן בגלל מה שתארתי. האם צריך לעשות בדיקות כל שהן בהמשך?

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון