שקד מוגדל חד צדדי והזעות לילה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

20/01/2020 | 23:34 | מאת: אליה

שלום, לפני כשבוע וחצי התחלתי לסבול מהזעות לילה שהולכות ומתגברות. לצד תופעה זאת הרגשתי ביום יומיים הראשונים חוסר נוחיות בבליעה בצד ימין בלבד ושמתי לב שהשקד ימין בלבד מוגדל- תמונה מצורפת ושעל הלשון שכבה לבנה. לאחר יומיים הבליעה הפסיקה להפריע, אך השקד נשאר מוגדל. בנוסף יש לי צורך לשיעול עם כחכוך מידי פעם. חשוב לציין שלפני כשבועיים סיימתי אנטיביוטיקה זינת כטיפול לתופעות של סינוסיטיס ונזלת ירוקה עם ריח לא נעים. פניתי לרופא משפחה ונשלחתי לצילום חזה ואקג שיצאו תקינים, אך התופעות של הזעת לילה ושקד מוגדל עדיין קיימות. אודה לייעוץ וחוות דעתכם תודה רבה

יש לעבור בדיקה מסודרת של תחנות הלימפה ולבצע בדיקת דם כולל ס"ד ורמות LDH. ממליץ על בדיקת אא"ג מומחה ולשקול כריתת השקד. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון