פענוח בדיקת US צוואר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

16/09/2019 | 10:06 | מאת: נופר

שלום ד"ר, בלוטת מגן , רוק פאראתיירואיד-תקין רקמות רכות - בצד שמאל הדגמה תקינה באזור הזווית הלסתית הודגמה קבוצה של 3 בלוטות לימפה באורך עד 1.7 ס"מ ובעובי עד 0.6 ס"מ , חלקן עם מרכז שומני וחלקן לא. בדופלר צבע לא הודגמה זרימת דם בתוכן. צד ימין תקין. עוד נכתב כי אין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת שהתקיימה לפני כחודש בה נכתב שלבלוטות יש צורה סונוגרפית שמורה. אשמח לדעת מה זה אומר מרכז שומני ובכלל, האם הבדיקה תקינה? ביצעתי בעקבות דלקת שהייתה לי ונשלחתי לביקור.

לקשרי לימפה תקינים יש מראה מסוים. לקשרי הלימפה שלך יש מבנה מעט חריג הדורש המשך מעקב. מומלץ במקרים כשלך לחזור על US או לשקול דיקור מחט עדינה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

21/09/2019 | 13:06 | מאת: נופר

תודה על התשובה. לא יכול להיות קשר לדלקת שהייתה? לפני כן הבלוטה הייתה נפוחה בהרבה ומאוד כואבת. בבדיקת אאג הוא נגע בכל האזור ואמר שהבדיקה תקינה.. בכל זאת מומלץ לבצע דיקור?

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון