נודול בבלוטת התריס אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

15/09/2019 | 14:11 | מאת: מאיר מזל

ד"ר שלום, קיבלתי תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס, רציתי לדעת מה זה אומר בבקשה? מה זה הממצא בצד שמאל? בלוטת התריס אינה מוגדלת. בשתי האונות נודולים בודדים תת-הדיים סולידיים בקוטר של עד 10.0 מ"מ. הנודול משמאל וסקולרי. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים.

ריבוי הקשרים מוריד את הסיכוי למחלה מסוכנת, אך התיאור חסר ויש להשלים דירוג. ממליץ לחזור על הבדיקה אצל מומחים בתחום. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון