בדיקת אולטרסאונד בלוטת לימפה בצד שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/06/2019 | 21:05 | מאת: א

בלוטת מגן- אונה ימנית בגודל 1.6*2.0*4.7 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט לא סדיר, בחלקה האחורי של האונה הודגם מוקד הטרוגני ( יותר היפואקואי) בגודל 0.7*0.6 ס"מ, יתכן קשר או אי סדירות פוקאלית במרקם הבלוטה. אונה שמאלית- בגודל 1.5*1.7*4.3 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט לא סדיר. בבסיס הצוואר משמאל מודגמת קשרית לימפה אטיפית בגודל 0.8*0.6ס"מ, קורטקס היפרטרנפי. בחלקה העליון של הקשרית מודגם מבנה אקוגני בגודל 0.5*0.4ס"מ, ללא עדות להסתיידויות או התנזלויות חשודות אין קשרי לימפה מוגדלים מימין. בהשוואה לבדיקה מאוקטובר 2018, ללא שינוי בגודל הממצא מימין, קשרית לימפה בצוואר משמאל כמתואר. לסיכום משמאל TIRADS1 מימין TIRADS3 מה המשמעות של הממצאים האם חשודים כסרטניים? בעיקר אודה לך אם תסביר לי מה המשמעות של בלוטת הלימפה בצד שמאל האם חשודה כסרטנית תודה על תשובתך

הממצאים בבלוטת המגן חשודים בדרגה נמוכה אך קשר הלימפה אינו נראה תקין. יש לשקול דיקות מחט עדינה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון