אוזן סתומה אחרי ניתוח טימפנופלסטי

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/04/2019 | 10:27 | מאת: יוסף

שלום. לפני כמעט שנה שאלתי אותך בפורום הזה את השאלה הבאה: "עברתי לפני כחמשה חודשים ניתוח טימפנופלסטי לסתימת הנקב באוזן שמאל. הניתוח הצליח, אבל מאז לעיתים קרובות אותה האוזן נסתמת לי, במיוחד כשיש לי נזלת שאז גם נחיר שמאל וגם האוזן נסתמים וקשה לי לשחרר אותם וזה מפריע לי מאד. הרופא המנתח נתן לי תרסיס על בסיס סטרואידים לשחרר אף סתום אבל זה לא עוזר. רציתי לשאול אם יש עוד מה לעשות?" תשובתך היתה: "לטפל בתעלה אוסטכית. מעט מרכזים בארץ עושים זאת, בהם המחלקה אותה אני מנהל." עבר זמן בו לא היה לי 'ראש' להתעסק עם זה וכעת החלטתי לחזור לעניין. רציתי לשאול: 1. האם תוכל לתאר באופן כללי איך מתבצע הטיפול בתעלה האוסטכית שעליו דיברת? האם מדובר בפעולה כירורגית? האם יש סיכונים? מהם סיכויי ההצלחה? 2. התור הכי קרוב שהיה אצלך הוא במרפאה באשדוד (העצמאות 85). האם שם אתה מבצע את הטיפול המדובר או שאני צריך לקבוע באסף הרופא או מקום אחר? תודה רבה!

מדובר בהרחבה של התעלה בהרדמה כללית. הפרוצדורה פשוטה עם מעט מאוד סיבוכים אפשריים. הפעולה מבוצעת במרכז הרפואי אסף הרופא. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון