אולטרסאונד בלוטות צוואריות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/02/2019 | 19:24 | מאת: דוד דוד

לאחר מישוש עצמי הרגשתי בלוטות לימפה והופנתי לאולטרסאונד התוצאות : תוצאות בדיקת אולטרסאונד לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בגודל מרבי עד 1.3*0.5 ס"מ מימין ועד 2.0*0.7ס"מ. לא הודגם ממצא פתולוגי באזור בסיס צוואר מימין. לסיכום: קשרי לימפה מוגדלים כנראה תגובתי לאחר חזרה עם הבדיקה חזרתי לרופא המשפחה אמר לעשות ביקורת עוד חודשיים להלן התוצאות : בשרשרת הגוגולרית משמאל הודגמו בלוטות עד 11 ממ שומניות בעלות מבנה תגובתי תקין עם קורטוס שמור . משמאל בלוטה תגובתית בעלות מבנה תקין ווסקולריזציה תקינה עד 17 ממ מאחורי זווית הלסת מימין הודגמו בלוטות תגובתיות עד 10 ממ סיכום : בלוטות תגובתיות בעלות מבנה תקין ד״וצ הרופא בדק אותי גם במישוש ושיחרר אותי ללא חזרה לביקורת או משהו האם יכול להיות שלוקח זמן לבלוטה לרדת ?? וזה בסדר שאין המלצה לחזור לביקורת ??

סבירות גבוהה שהן יקטנו. ממליץ ביקורת של 2-3 חודשים. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון