בלוטות נפוחות בצוואר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/12/2018 | 03:00 | מאת: ליאור

שלום רב, שמי ליאור אני בן 22, לפני שבוע וחצי לערך התפתחו לי כאבי גרון בצד ימין בלבד המורגש בעיקר בבליעה ובדיבור. מיד התנפחו בלוטות לימפה בצד הימני של הצוואר לכל אורכו(מעל 4 בלוטות מורגשות במגע)- 2 מתוכן מורגשות מאוד במגע-גדולות ורכות במרקם. יש לציין כי אף אחת מהן לא רגישה/כואבת למגע כלל. הדבר היחיד שאני מרגיש לאחר מישוש ונגיעה בבלוטות מעין הרגשה של חנק קטן בגרון(ברמה נמוכה מאוד), כאילו הן קצת לוחצות את הגרגרת. רופא א.א.ג טוען כי הן שוות בשני הצדדים אך גדולות יותר בצד ימין, בבדיקה התגלה קצת אודם בגרון שנבע כנראה מהכאבי גרון. בבדיקת דם לא התגלתה שום דלקת בגוף, לכן הרופא שיער כי מדובר על נגיף וויראלי כלשהו, בוצעו בדיקות של מחלת הנשיקה אשר יצאו שליליות(חליתי כבר בעבר ואני מחוסן מהנגיף), כמו כן בדיקת HIV שלילית. ספירות דם תקינות. אבי חולה לימפומה, לכן אני תמיד נבהל ושם יד על הדופק ומודאג קצת מהנושא שזה, רציתי לשאול אם יש סיבה לדאגה והאם הגיוני ששבועיים כבר עוברים, אין שום כאב גרון והבלוטות נשארות.. האם יש פרק זמן מסויים בו אמורות להעלם מעצמן? תודה מראש, ליאור.

ממליץ על ביצוע US צוואר. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון