חנק חוזר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/11/2015 | 13:18 | מאת: אלון

שלום רב, בתדירות של אחת לכמה חודשים אני חווה תופעה של חנק הנמשך כדקה שתיים. מבדיקת ספרות מקצועית, התאור זהה למצב של לרינגוספאזם. מרבית המקרים בהם חוויתי התופעה הן במהלך או מיד אחרי מקלחת, וכן באכילת מתוק. התחושה היא של חנק מלא, ללא יכולת כלל לנשום, ונמשך כאמור כדקה-שתיים. הפחד הוא כמובן נוראי, וחשש שהפעם הנשימה לא תחזור. שאלותיי: - למה זה קורה? הרי לא טבעתי, לא בלעתי מים, מדוע זה מתרחש ובתדירות כזו. הרי ברור שזה חריג. -כיצד ניתן להימנע מהתופעה, או לחילופין לדעת אם צפויה להתרחש. - מה לעשות שזה קורה? טפיחות על הגב? היימליך? מודה מראש על תשובתכם!

ייתכן ומדובר ברפלוקס. יש לשקול טיפול סותר חומציות. נא לגשת לבדיקה אנדוסקופית להשלמת ההערכה בהצלחה. ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון