עזרה דחופה בבקשה!

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/11/2013 | 03:50 | מאת: מורן

שלום דר, אני בת 24, בריאה בדכ, לאחרונה התחלתי ליטול מינוציקלין לטיפול באקנה במינון 50 מג פעמיים ביום, למעלה משבוע ימים התחלתי לשמוע רעשים באוזן שמאל בעיקר לפני השינה/בסביבה שקטה. בדיקת רופא א.א.ג העלתה ממצאים תקינים, וגם בדיקת השמיעה יצאה תקינה בשתי האוזניים. האם יתכן שהטינטון נובע מהאנטיביוטיקה? האם לאחר שאפסיק ליטול אותה הטינטון יחלוף? יש בדיקות נוספות שעלי לעשות כדי לברר ממה נגרם הטינטון? אודה לעזרתך! מורן

26/11/2013 | 08:42 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, קיימים דיווחים של טנטון בזמן נטילת מינוציקלין. אם כי, במחקר משנות ה- 70 לא מצאו הבדל בהופעת טנטון בין קבוצה שקיבלה מינוציקלין לבין קבוצה שלא קיבלה מינוציקלין. רוב הדיווחים על בעיות אוזניים בזמן נטילת מינוציקלין הם על סחרחורת שחולפת לאחר הפסקת התרופה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל אם כדאי להמשיך בנטילת המינוציקלין או להחלפיו לטיפול אחר.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון