תחושה של כוויה בלשון ופגיעה בחוש הטעם

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

24/05/2017 | 17:44 | מאת: שרון

מזה כשבוע אני מרגישה תחושה של כוויה במרכז הלשון. הרגשה של שורף, בוער. בנוסף יש גם פגיעה בחוש הטעם. חוש הטעם נחלש. חשבתי שזו פטריה בלשון. הרופאת משפחה אמרה שבחלק האחורי של הלשון יש גבשושיות. נתנה לי למרוח דקטרין אורל ג'ל. אני מורחת כבר שלושה ימים ואין שיפור. לא בטוחה בכלל שמדובר בפטרייה. יש לי תחושת שריפה בלשון אבל אם אני נוגעת בה אני לא מרגישה ששורף זה רק תחושה כאילו שורף. ממה התופעה יכולה לנבוע? זו ממש תחושה לא נעימה. במהלך הלילה וכשאני קמה בבוקר התחושה נעלמת ואז אחרי שאני אוכלת בבוקר היא לאט לאט שוב חוזרת ושוב יש הרגשה של שורף

מדובר במונח הנקרא Burning tongue ממליץ על בירור מסודר בנושא כולל בדיקות דם. יש לשקול במקביל טיפול ממושך באומפרדקס. בברכה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

25/05/2017 | 21:38 | מאת: שרון

תודה על המענה. בדיקות דם כלליות כבר עשיתי. אין חוסר ברזל או חוסר b12. איך עליי להמשיך בנושא? לאיזה רופא לפנות? בימים האחרונים זה ממש החמיר, כל היום אני מרגישה כאילו כל הפה שלי בוער, כמו כן גם תחושה של קור בפה.אשמח לעזרה בעניין אני ממש מתוסכלת מהתופעה הזו.

מומלץ ליטול גם רמות הורמונים, תפקודי בלוטת המגן ורמות ANA. כמו כן, אם הינך נוטלת תרופות, יש לוודא כי זוהי אינה אחת מתופעות הלואי האפשריות. ניתן לשקול ביקור במרפאת פה (איכילוב או אסף הרופא באזור המרכז). בברכה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

27/05/2017 | 08:57 | מאת: שרון

אני מודה לך על העזרה. רק שאלה אחרונה. השריפה בפה מופיעה בעיקר בצד שמאל של הלשון והפה. בבוקר אני בדרך קמה עם תחושה של כוויה קלה באזור מסויים בצד שמאל של הלשון. במהלך היום העוצמה גדלה והשריפה בלשון חזקה יותר והיא במרכז הלשון. לפעמים קצת בקצה הלשון ואפילו בלחי הפנימית השמאלית. אבל השריפה היא רוב בצד השמאלי. האם זה עדיין מאפיין את תסמונת הפה השורף?

לאור כך ייתכן כי קיים נגע מוקדי. לשם כך עלייך להיבדק ע"י אא"ג. בברכה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

27/05/2017 | 18:06 | מאת: שרון

נגע מוקדי בחלל הפה? אציין שאני גם מרגישה תחושת קרירות בחלק העליון של הפה. אני סובלת מכאבים במפרק הלסת באותו הצד, צד שמאל כבר 5 שנים. ישנה עם סד לילה. יכול להיות קשר בין הדברים? האם זו יכולה להיות בעיה נוירולוגית בכלל?

20/03/2021 | 18:39 | מאת: דומה

היי, מה בסוף אובחן? האם חלף? יש לי תחושה זהה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון