בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/11/2013 | 18:14 | מאת: חן

שוב שלום, האם רופא גסטרואנטרולוג יכול לתת מענה לאבחנה (בצקת במיתרי הקול) שהרופא אא"ג נתן במידה וזה אכן ריפלוקס? כי הרופא אא"ג בחר שלא לתת טיפול בגלל שסיפרתי לו שיש לי גסטרוסקופיה עוד חודש אצל גסטרואנטרולוג. האם באמת זה חכם להמתין ולא להתחיל טיפול? והאם רופא הגסטרו הוא זה שבאמת צריך לטפל בבעיה הנ"ל? אני סובל מאוד. המון תודה

14/11/2013 | 07:58 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, ממליצה להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג אצלו ביקרת האם להתחיל טיפול לרפלוקס כעת או לחכות לתוצאות הגסטרוסקופיה. בגסטרוסקופיה ניתן לראות גם את מיתרי הקול, אך בדרך כלל הם נראים יותר טוב בלרינגוסקופיה. אם בעיית הגרון שלך היא אכן רפלוקס, אז טיפול ברפלוקס (ברוב המקרים טיפול תרופתי בשילוב שינויי הרגלים) אמור לפתור את הבעיה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון