תרופות לגמילה מעישון

דיון מתוך פורום  ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון

06/10/2013 | 08:56 | מאת: קתי

שלום רב, היתי אצל רופאת המשפחה שלי, והיא אמרה לי שאין באפשרותי להיעזר בתרופות לגמילה מעישון בשל ההיסטוריה הרפואית שלי. באתי עם הרבה מוטיבציה וציפיות ואני מאוד רוצה להפסיק לעשן. אני מאוד מאוכזבת, תליתי תקוות רבות בכדורים, ועכשיו שאין באפשרותי להיעזר בהם, אני לא חושבת שאהיה מסוגלת לעשות זאת לבד. אני מעשנת הרבה שנים והרבה סיגריות ליום- קמה אפילו בלילה כדי לעשן. נעזרתי בעבר במסטיקים וסוכריות ומדבקות וזה ממש לא עזר, הכדורים היו התקווה האחרונה שלי. אשמח לשמוע את עצתכם בעניין שלי.

06/10/2013 | 15:22 | מאת: יועצת גמילה מעישון

ראשית אומר- אל ייאוש! נשמע כי את רוצה מאוד, וכי ניסיונותייך לא שינו את עמדתך בנושא. ברצוני לשתף אותך במחקרים המראים כי ניסיונות קודמים לא מפחיתים את סיכויי ההצלחה, אלא להפך. לדוג' לאנשים המנסים בפעם הרביעית סוכוי גבוה יותר להצליח מאנשים המנסים בפעם הראשונה או השנייה.ולמה? כנראה כי אנשים מול מה עליהם להתמודד וכי הם למדו מן העבר. ועל מנת שהניסיון הבא יהיה גם האחרון ראשית אני ממליץ להשתתף בתוכנית גמילה(סדנא קבוצתית/מוקד טלפוני/פרטני)אשר תעניק לך מסגרת בה תוכלי לשתף בקשיים שבדרך, ותוכלי לקבל הנחייה מקצועית. כמו כן, נסי הפעם לשלב מספר עזרים לגמילה (מדבקות יחד עם מסטיקים) כדי להקל על הצורך הפיזי. אמנם תסמיני הגמילה בימים הראשונים אינם תמיד פשוטים אך לאחר שהם פוסקים תהני משיפור משמעותי במצבך הבריאותי, ובעיקר תהיי גאה כי הצלחת לעמוד במטרה שהצבת לעצמך זמן רב כל כך. המון בהצלחה!

שלום קתי קודם כל תודה על השיתוף. אני מבינה שאת מאוכזבת לאחר שתלית את תיקוותיך בעזרתם של הכדורים. אני אוסיף על תגובתה האוהדת של היועצת גמילה מעישון. החלטה, מוכנות למאמץ ונחישות הם חלק בלתי נפרד מתהליך גמילה מוצלח. חלקם של הכדורים בתהליך הוא תפקידם ככלי עזר למעשן שרוצה להיגמל ולשמור על כך לטווח הארוך.הם לא הגורמים היחידים להפסקת עישון. אמרת שהתנסית בתחליפי ניקוטין ללא הצלחה אז אין טעם להיעזר בהם שוב. ההצעה שלי היא להצטרף לייעוץ טלפוני שוב או לקבוצה בסניף מכבי. במהלך שנות ניסיוני בתחום זה ראיתי מעשנים כבדים רבים נגמלים ללא כדורים או תחליפים. רובם אמרו שזה היה פחות קשה ממה שחשבו ואם היו יודעים זאת היו עושים זמן רב לפני. מציעה לכתוב קצת על העישון: סיבות להפסקת עישון בעד ונגד. "מהי הסיגריה בשבילי?", "ממה אני נפרדת?", "מה יקרה כשאפסיק לעשן"? כך תוכלי להתחיל ממקום של מודעות, להגיע להחלטה ולהציב תאריך יעד. להתכונן לפרידה, לארגן ארגז כלים להתמודדות ולאמץ טיפים כמו שתיית מים, מקל קינמון לעיסוק בפה, ירוקת חתוכים, מסטיקים וסוכריות רגילים. כתבתי כאן על רגל אחת, את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ איתנו בהצלחה!!!

מנהלי פורום ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון